Feestelijke opening van de Dutch Lily Days

ingevoerd op 20-5-2014

Op dit moment worden voor de 4e keer op rij de Dutch Lily Days gehouden. Dinsdag 20 mei was de officiële opening bij The Originals in Noorden. Een spetterende openingshandeling verklaarde de Dutch Lily Days voor geopend en luidde tevens het 25-jarig jubileumjaar van The Originals in.
The Originals, een samenwerkingsverband tussen 4 bedrijven, Q.J. Vink & Zn. BV, Boltha BV, W. van Lierop & Zn. BV, en Leliekwekerij De Plas BV, is in 1989 opgericht. Al 25 jaar werkt zij aan productvernieuwing en innovatie binnen het leliesegment. Door het op de markt brengen van vernieuwende soorten en sterke concepten is The Originals inmiddels een bekende speler geworden binnen de leliebranche. Al voor de derde keer organiseerde The Originals ‘Lelie Anders’ tijdens de Dutch Lily Days. Dit jaar met als thema: ‘Lelie Anders Celebration’. De 10 examenkandidaten van het Wellant College Aalsmeer maakten ieder 2 bloemstukken met lelies op locatie. Deze arrangementen, tentoongesteld tijdens de opening, zorgden voor een extra feestelijke sfeer. Na het beoordelen van de arrangementen van de examenkandidaten, maakte bloemenstyliste Desiree Glasbergen een jubileumstuk met de lelies Outback en Metropolitan. De jonge generatie van The Originals verrichten de openingshandeling; door een druk op een knop spatte de confetti in het rond!
Met de introductie van de Dutch Lily Days sloeg de lelieteelt drie jaar terug een nieuwe weg in. Door de open dagen van de diverse bedrijven in de sector te combineren in één week, is het voor bezoekers beter mogelijk zich een beeld te vormen van het lelieaanbod en de -teelt. Inmiddels heeft de week zich wereldwijd een vaste plaats verworven in de agenda’s van afnemers. Vorig jaar, bij de derde editie, steeg het aantal bezoekers verder. Veel nieuwe gezichten waren erbij. Belangstellenden uit steeds meer landen stemden hun agenda’s af op een bezoek aan de Dutch Lily Days.
Het succes van de Dutch Lily Days is niet onopgemerkt gebleven. Zo besteden de media veel aandacht aan de open dagen van de lelieveredelende en verhandelende bedrijven. Ook dit jaar is het fundament van de Dutch Lily Days verder verstevigd. Zo zal ook ’Your Lily’ het evenement actief gaan ondersteunen. Deze promotiecommissie van de lelieteelt richt zich voornamelijk op de consument.
Bezoekers van de Dutch Lily Days zijn welkom t/m vrijdag 23 mei 2014 in de showruimte van The Originals aan de Ir.J.Nysinghweg 1a te Noorden. In de kassen zijn de laatste ontwikkelingen in het leliesassortiment van The Originals te zien. Zie hier het resultaat van 25 jaar productinnovatie binnen de lelieteelt van The Originals!