Perry van de Geest wins ”Plas Trophy / Perry van de Geest winnaar Plasbokaal

ingevoerd op 9-9-2013

Saturday, September 7 was the presentation of The Plas Trophy 2013 at Leliekwekerij De Plas in Noorden. The winner became Perry van de Geest with a beautiful vase ”Premium Blond” lilies. Besides the presentation of The Plas Trophy there were many prizes for the 300 vases of lilies that were exhibited by breeders who all had won in several categories lilies.

Last May 31 participants received a chest lily bulbs. They did not know in advance that it was ’Premium Blonde’ they were breeding. The new KDP jury had the difficult task of assessing the vases of lilies.

Premium Blond is a beautiful , sturdy lily with large white flowers, and is a sort of The Originals. The Originals is main sponsor of the Plas Trophy and made the boxes of bulbs available for the participants. This afternoon was Premium Blond literally in the center with a beautiful large flower arrangement and unveiling the banner.

This lily show in the realm of ’ enjoy life , love lilies ® ” , is on display until Thursday, September 12th at Leliekwekerij The Plas in Noorden.


Zaterdag 7 september was de uitreiking van De Plasbokaal 2013 bij Leliekwekerij De Plas in Noorden. De winnaar van De Plasbokaal 2013 is Perry van de Geest geworden met een top vaas ‘Premium Blond’ lelies. Behalve de uitreiking van De Plasbokaal zijn er ook veel prijzen uitgereikt aan veredelaars en broeiers van de andere ongeveer 300 vazen met lelies die allen een 1e prijs hadden gewonnen in verschillende categorieën lelies.

In mei ontvingen 31 deelnemers aan De Plasbokaal een kist leliebollen van het ras ‘Premium Blond’. De strijd ging er om wie hier de mooiste vaas lelies van geteeld had. De nieuwe KDP-vakjury had de lastige taak om de vazen met lelies te beoordelen en de prijswinnaars te bepalen.

Premium Blond is een prachtige, stevige lelie met grote witte bloemen, een soort van The Originals. The Originals hebben de kisten met bollen beschikbaar gesteld en ook zijn zij de hoofdsponsor van De Plasbokaal 2013. Premium Blond stond deze middag letterlijk in het middelpunt met een prachtig groot bloemstuk en onthulling van een banner. Tevens kregen de genodigden een poster mee van dit soort. 

Deze lelieshow, in de sfeer van ‘enjoy life, love lilies®’, is nog te bezichtigen tot donderdag 12 september bij Leliekwekerij De Plas in Noorden, Veenweg 10-a.
winnaars Plasbokaal winnaars Plasbokaal
overzicht show overzicht show
Premium Blond Premium Blond
Premium Blond Premium Blond
winnaar Perry van de Geest met Premium Blond winnaar Perry van de Geest met Premium Blond